Totul a inceput din momentul in care doi prieteni, Lepadatu Daniel si Dragan Sorin s-au gandit sa scrie o poveste culinara cu peste, in trei acte, unde ii invita pe cei care le trec pragul, la o experienta culinara unica si desavarsita imbinata cu o arhitectura fluida, plina de lumina si transparenta.
Arhitectura organica a restaurantelor din Galati, Iasi si Mamaia reprezinta o imbinare a elementelor naturale cu zonele de servire, intr -o simbioza perfecta ce se pun reciproc in valoare.
Grupurile asimetrice in plan deschis, este o caracteristica a designului aplicat de unul dintre proprietari, Sorin Dragan fiind indragostit de formele organice si natura, dezvoltand in continuitate un concept in care filtreaza lumina si puncteaza culorile, creand un ansamblu coerent si seducator pentru degustare.
Terasa centrala oferă intimitate celor care ne trec pragul, elimina separarea de spatiul interior si exterior, ajungând prin acest lucru la libertatea de exprimare maximă a celor care ne degusta preparatele, si păstrând în același timp armonia cu mediul înconjurător.
Cu trecerea timpului si evolutia tehnicilor culinare de pregatire a produselor din peste, de la afumarea produselor pana la marinarea lor, proprietarii s-au gandit sa transporte pestele salbatic in zonele mai indepartate, pentru a satisface si cei mai exigenti gurmanzi.
Astazi, pestele a cucerit un rol de protagonist in gastronomia romaneasca, recomandat de dietologi si nutritionisti pentru o dieta sanatoasa si echilibrata, in care consumul de peste proaspat aduce valente solide la nivel nutriotional si, in acelasi timp, este o masa usoara si gustoasa.
Proprietarii au avut initiativa sa profite de bogatia pestelui salbatic de apa dulce si au deschis primele restaurante, unde au adunat retete clasice sau traditionale, originale si inovative, pe care mai tarziu le-au imbinat cu alte produse certificate bio, intr-o explozie gustativa cu fructe de mare si alte minuni de pe tarmurile Mediteranei.
Pestele de apa dulce, nu e inferior delicatetei carnii, ci dimpotriva, gatit inteligent in sosuri, fript sau la gratar, fiert sau copt, e mult mai interesant din punct de vedere gastronomic si e indicat in toate meniurile.
Si tocmai, pentru ca il avem din belsug, preluat direct de la pescarii de pe malurile Dunarii, ne putem delecta papilele gustative cu cele mai rafinate platouri sau cele mai comune retete, folosind in mod exclusiv uleiul de masline extravirgin, maslinele culese de pe dealurile Toscanei sau zarzavaturile crescute in mod bio de taranii romani de prin imprejurimi.
De la cea mai banala scrumbie pana la cea mai rafinata aragosta, apele ne lasa sa apelam doar la CREATIVITATE, pentru a pune in valoare aceasta multitudine de forme si intensitati gustative.